onsdag 4. august 2010

Markens grøde

 
Posted by Picasa
Basilikumen har blitt høstet jevnlig en lang stund allerede. Noe har gått rett i maten, noe har blitt tørket, men mesteparten har blitt frosset ned. Det som er igjen av den nå (vil nok ikke ta seg opp igjen med full styrke heretter), havner rett i gryta! (Eller salaten eller pizzaen eller...)
En del av de andre urtene, har også blitt hyppig brukt i løpet av sommeren. Men nå er det vel på tide å tenke på "vinterforrådet" også av disse.
Etter jobb er vel ikke akkurat det mest gunstige tidspunktet å høste urter, men med værutsiktene fremover er det trolig det beste jeg kan få til...
Koriander har i ettermiddag havnet i fryseboksen (Stor takk til Mona som tipset meg om dette!) Bildene viser "lavendelsukker" og "sitronmelissehonning" (ved hjelp av stavmixer). Har i tillegg gjort i stand litt "peppermyntesukker" (fryktelig som det svir i øynene når man hakker peppermynte!)
Må vel dra i gang tørking av oregano, salvie, timian, flere slag mynte, sitronmelisse etc også. Gressløk, luftløk og pipeløk er det vel best å fryse. Tror kanskje det gjelder for vintersar, også?
Pepperrot kan jeg - forhåpentligvis - grave opp et par måneder til!

1 kommentar: