onsdag 27. april 2011

Brenneslesuppe


Posted by Picasa
Allerede så tidlig som 18. april (!) ble årets første brenneslesuppe tilberedt og servert her i huset. Klarte ved hjelp av hansker og saks, å samle en liter av dette (enn sålenge) fantastiske ugresset.
Skyller godt (selv om noen sandkorn i bunn liksom hører med i denne retten), koker opp (sånn ca.) 1 liter vann og putter i neslene. Disse skal idet vannet koker opp igjen (i følge den svenske kokebokforfatteren Carl Butler), koke i nøyaktig 12 minutter.
Siler av - og tar vare på - vannet (væsken som skal bli suppe)
Lager jevning av passe med (meieri)-smør og mel. Sper deretter under kraftig omrøring (man vil jo ikke ha klumper i suppen) med neslevannet. Tilsetter en grønnsakbuljongterning og lar det putre en tjue minutters tid.
Jeg koker i mellomtiden noen egg, henter gressløk i urtehagen og hakker neslene fint med kniv.
Smaker til suppen med pepper og evt. litt salt.
Brennesle og (oppklippet) gressløk opp i gryta.
Kokte egg avskalles, deles i to og legges på tallerken. Varm suppe helles over.
Et voilà!
Dette var passe lunch for to, ikke altfor storspiste, personer.

1 kommentar: